“HOE WERK JE MET ZAAD IN PLAATS VAN STEKKEN”
Tot wel 7x per jaar oogsten met het No Mercy 12/12 kweeksysteem
Het is 2010 en we hebben door het steeds harder wordende beleid in Nederland geen andere keus voor de binnenkweek dan slimmer te kweken en elke centimeter tot het uiterste uit te buiten. Het beste systeem dat je daar voor kunt gebruiken is het continue 12/12 uur systeem dat wij van No Mercy al jarenlang aanprijzen en er zelf erg succesvol mee zijn.
De mensen die intussen het 12/12 systeem hanteren willen onder geen beding nog anders.
Ga er van uit dat zaad in de koude grond 5 tot 10 levensweken nodig heeft voordat het geslacht kiest. Onder licht op 12 uur kun je ze dwingen om bijna meteen geslacht te kiezen.
Geloof het of niet…wij kweken met dit systeem redelijk makkelijk 1 gram per watt en oogsten minimaal 6 keer per jaar. Met een snelle soort zelfs 7x per jaar! De foto’s van de planten die we hier bijplaatsen zijn ook écht onder 12 uur gekiemd en hebben nooit meer dan 12 uur licht gekend. Het is in feite heel simpel, en je kunt er ook vrij makkelijk 6-7 keer per jaar dik mee oogsten als je slim bent. En dat alles kun je doen in één en dezelfde ruimte waar je óók je planten laat afbloeien. Dus gewoon super kweken door gebruik te maken van de foefjes die moeder natuur ons te bieden heeft.

Het gaat als volgt:

Zaai in een hoekje van je afbloei ruimte ( of een apart hokje of voorgroei kast ) onder een paar TL lampen 19-22 dagen vóórdat je oogst een aantal zaden in. Doe dit op plastiek potjes van 9 x 9 cm of 10 x 10 cm. met zaai&stekgrond ofwel gebruik steenwol startblokken van 7.5 x 7.5 cm. Als je startblokken gebruikt ( éérst goed spoelen en een klein beetje voedingen Bacterial in het spoelwater meegeven ) die je strak tegen elkaar aanzet, zorg dan dat er 2 cm Hydrodensa of Perliet onder je startblokken ligt om wortelschade te voorkomen.
De beste TL lampen die je gebruikt hiervoor zijn de Philips 33 Cool White ! ( Niet Cool White Deluxe )  In de winkels waar ze TL licht verkopen hebben ze een register van alle grote fabrikanten die TL’s fabriceren. Een dergelijk register geeft aan welke TL overeenkomt er is met de Philips Cool White 33.

Zaai één zaadje per potje of per startblok in (allemaal even diep en liefst op 0.7 mm. diepte !) en geef ze vervolgens gedurende de hele groei-/bloeitijd alléén 12 uur vol licht op hun koppie.
Om je zaad zo gelijktijdig mogelijk te laten kiemen laat je ze op voorhand 32-33 uur in vochtige watten voorkiemen voordat je ze uitzet in je potjes of startblokken. Bij een normale binnentemperatuur zullen je zaden tussen de 32 en 33 uur kiemen. Ook de voorgekiemde zaden die na 33 uur nog niet of niet helemaal open zijn plant je door naar het volgende medium. Zorg dat je Hydrodensa of goede zaai&stek grond hebt, of mix anders minimaal 10% klei aan je potgrond toe. Eenvoudiger zou zijn dat je direct de No Mercy grond gebruikt. Hier zitten alle benodigdheden zoals klei in verwerkt. Doe je dit niet, dan komen de helmpjes van je zaailingen mee omhoog en gaan ze sprieten i.p.v. mooi kort en compact te blijven. Dat komt omdat het plantje dan nog “denkt” dat het niet boven de grond is… dus ze spriet gewoon verder de lucht in. Als je in startblokken kiemt zorg dan dat je 1-2 cm Hydrodensa of zaai&stek grond bovenop het zaadje aanbrengt. Heb je een ruimte voor je TL lichten buiten je afbloeihok, zorg er dan in elk geval voor dat eens dat de meesten kiemen boven de grond staan je de tijdklok zéker op 12 uur hebt staan! Heb je in de ruimte waar je kiemt ook planten staan die op 12 uur aan het afbloeien zijn….zet je tijdklok dan ook exact op dezelfde tijd als de tijdklok die je gebruikt voor je planten die al onder een HPS staan. Zo blijf je het voor dat je af te bloeien planten in die ruimte vals licht krijgen. Vanaf het prille begin je planten kiemen én door laten groeien op 12 uur klinkt heel raar…maar je zult versteld staan. Gemiddeld krijg je namelijk toch planten die ongeveer 70-80 cm. hoog worden. Kom NIET in de verleiding om de kiempjes toch 1 of 2 dagen 18 uur licht te geven. Op deze manier dwing je de zaailingen namelijk om bijna direct sex te kiezen...dus als jij na 3 weken oogst staan je nieuwe vrouwen al klaar om direct verder te kunnen, want de mannen tussen je ontkiemde zaailingen kun je al rond dag 16-18 ertussen uit halen ! Laat ze gaan tot dag 20 of 21 om zéker te zijn dat er geen mannen meer tussen staan. Persoonlijk zie ik meestal de 15-de of 16-de dag al wat de mannen zijn. Na 20 dagen kan zelfs de grootste sufferd de mannen herkennen en ze er tussenuit halen. Ben niet bang voor bevruchting...de vrouwen zijn wat later ontvankelijk dan dat de mannen hun stuifmeel los kunnen laten. Er kan hooguit een zaadje in de eerste oksels vd plant ontstaan door de bevruchting van een vrouw die voorbloei toonde.
Een vrouw die voorbloei toont doet dat altijd als eerste in de oksels door daar één enkele vrouwenbloem te laten ontstaan. ( En dat heeft een natuurlijke reden)

Een heel groot voordeel is ook dat je nooit meer langer dan 12 uur je HPS hoeft te laten branden, dus dat spaart veel stroom. En het allermooiste is…je hok staat nooit geen dag meer leeg of onbenut!
Die zaailingen hebben dan dus al 3 weken op 12 uur gestaan als jij oogst, en behoeven nog maar 7 weken af te bloeien ! Nou...7x7=49 ! En een jaar heeft 52 weken, dus je hebt zelfs wat speling. En vergeet niet....de op deze manier gekweekte vrouwen geven alleen één grote lange cola. ( Een cola is de benaming voor een verzameling buds ) En daarvan zet je er dus ook veel meer op een vierkante meter dan je gewend bent. Minimaal 26 onder een 400 watt lamp en minimaal 30 onder een 600 watt lamp. Je zult zien dat je haast geen ondertakken krijgt. Dus....m.a.w. : ook maar heel weinig knipwerk. Deze planten zullen gemiddeld tóch een lengte van ongeveer 75-80 cm. bereiken…hangt van het soort af.

En hé...onthoud dat onder de normaal gekende grow systemen 85-90% van je opbrengst van de hoofdtoppen afkomt. Waarom dus al die zijtakken die alleen maar veel licht wegpakken, ruimte nemen en érg veel frustrerend knipwerk met zich meebrengen. EN hé…met zaad kun je ook geen spint en/of trips meekrijgen !
Met zaad werken wordt de toekomst...de stekkencultuur is aan het afbrokkelen. Mede door justitie..ok...maar tóch...met zaad werken levert gewoonweg meer op. Doe jezelf een lol en zorg dat je zaad kiemen onder de knie krijgt...en je bent de stekkenboer twee stappen voor. Tenslotte zijn zaadplanten met een penwortel ook veel sterker dan stekken met hun noodworteltjes ! Meer kwaliteit en meer kwantiteit gaan hier hand in hand.
Zaad is ook handelbaarder en makkelijker te krijgen/bestellen...dus je bent anoniemer en veiliger. En last but not least …een zaadplant is natuurlijker.

Tip: Als je op steenwol startblokken kiemt zorg dan dat je die startblokken eerst goed spoelt met PH- bloei ( Fosforzuur ) Dus eerst dompelen in afgezuurd water op PH 3.5 en ze daar 2 uur in laten liggen. Daarna nog een keer dompelen in een afgezuurd bad met een PH van 5.8 waar je tevens bovenop het EC van je kraanwater 0.4 EC voeding toevoegt. Voeg ook een klein beetje Bacterial toe aan dat definitieve spoelwater dat je kunt hergebruiken. Pas dan zijn je startblokken ook echt startklaar. ( Bacteriën zorgen voor een goede biotoop in een medium.)
Werk je met uitsluitend grond… let dan op! De gemiddelde verse potgrond is veel te zuur. M.a.w. geef je ze dan in het begin gewoon niet afgezuurd hard kraanwater om dat te compenseren. De No Mercy grond heeft het ideale pH van 6.

Stay cool, high and take time to fly !

SpeesCees
Ongeveer 10 jaar terug schreef ik het al meerdere keren: De heersende stekkencultuur gaat geen stand houden. Een keer worden mensen er moe van en gaan ze leren met zaad te werken. De redenen daarvoor liggen voor de hand. Zaad is niet zo duur meer! Bij het juiste aantal kunnen wij top zaden leveren vanaf € 1,00 per stuk. De gemiddelde zaadbank kan dat moeilijk doen omdat ze wereldwijd dik adverteren, en dát kost veel geld dat natuurlijk terug verdiend moet worden. Ook is No Mercy Seeds natuurlijk erg goed bereikbaar en geeft volop informatie via website en forum. Wij zijn ook 6 dagen per week, 12-14 uur ter beschikking via mail en/of telefoon. Waar vind je dat dan eigenlijk nog?
- Stekken zijn duur en worden steeds duurder.
- Stekken maken je afhankelijk.
- Stekken zijn maar 5 op de 10 keer gezond. ( hooguit ! )
- Stekken kan je niet van “zeggen” van wat voor soort ze zijn.
- Stekken hebben tijd nodig om aan te schieten, en vaak heb je uitvallers of achterblijvers.
- Stekken geven veel nevengroei wat geen werkelijke buds oplevert.
- Stekken hebben erg vaak spint- of trips eitjes bij zich.
- Met stekken rondsjouwen in een natte doos is niet handig én illegaal.
- Met stekken werken laat anderen meteen weten hoe jouw cyclus verloopt. (gevaarlijk !)
- Telkens weer stekken zien te scoren is stress op je afroepen.
- Zelf stekken maken vraagt veel ruimte voor je moederplant(en) plus een stekruimte.
- Je hebt met zaad alléén een paar TL-lampen nodig om je zaad netjes omhoog te trekken.
- Stekken geven je 20x meer knipwerk dan zaadplanten die direct op 12 uur opgebracht zijn.
- Met zaad werken vraagt veel minder energie- en elektrakosten.
- Zaadplanten zijn veel sterker en hebben een beter zelfregulerend vermogen dan stekken.
- Je kunt zaad gewoon in dezelfde ruimte kiemen als waar je afbloeit.

ZAL IK DOORGAAN, OF BEGINT DE BEL TE RINKELEN ?
Waarom gebruik maken van het No Mercy 12/12 kweek systeem?
Stuur een bericht naar SpeesCees:
Contact Us
Onderwerp:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


Typ hier het verificatienummer:
verification image, type it in the box
 

Copyright © No Mercy Seeds
Over ons
Cannabis zaden
Informatie
Voeding & supplementen