Benodigdheden

No Mercy producten

o    Zaden
o    No Mercy grond – 40 liter zakken
     - 45 potjes per zak
     - Grote bak vullen: Lengte x breedte x hoogte = inhoud (+ 35%) voor het inzakken
o    Bacterial
o    Bat guano extract
o    Sweet Jane 1 - Groei voeding
o    Sweet Jane 2 - Bloei voeding
o    Grow Sensation
o    Bloom Booster
o    CO2 tabs

Benodigdheden

o    7x7x18 potjes
o    Voedingsvat
o    Tensiometer
o    pH & EC meter
o    Drainageslang
o    Tijdklok
o    Kratjes waar de potjes tijdens het voorgroeien in kunnen staan
o    Gaten prikker: bout van gewenste diameter + 2 bijpassende moeren + revet
o    Degelijke nevelpomp
o    Dompelpomp
o    Weegschaal
o    Medicinale zigzagwatten
o    Vershoudfolie
o    Aluminimumfolie
o    Doorzichtig tuinbouw plastic

Indicatie kweekruimte

o    Grote bak met grond van betonmultiplex of MDF met vijferfolie
o    600W of 1000W lamp
o    Gedwongen inlaat met overcapaciteit + airsock + dimmer
o    Afzuiger + filter met overcapaciteit + dimmer
Hoe kweek je succesvol met zaad?
Optimale resultaten bereiken
Hoe kweek je succesvol met zaad? Hoe ga je te werk met alle No Mercy producten? Hoe ontkiem je de zaden het beste? Hoe moet de kweekruimte eruit zien?

Lees nu alles over het No Mercy 12/12 systeem en hoe je daar optimale resultaten mee kunt bereiken.
Kweekruimte

Het concept is 1 grote bak met grond van 40 tot 50 cm hoog. De bak kun je maken van betonmultiplex of MDF met vijferfolie. Als je de bak van betonmultiplex maakt en deze in elkaar zet, doe dit dan met watervaste lijm en op de plekken waar je gaat schroeven dien je eerst de gaatjes voor te boren. Onderin de bak een drainslang waarbij je op de bodem de slang zigzaggend neerlegt met 30 cm van hart tot hart van de slang. (Zie foto)

Verlichting
Boven de bak een fatsoenlijke HPS lamp met een goede reflector. Maak de reflector regelmatig schoon met een sopje. Het zal je verbazen hoeveel vettigheid zich per cyclus aan de reflector hecht. Deze kleine actie zal je lichtopbrengst optimaal houden.

Klimaat
De verluchtingsmogelijkheden verschillen vandaag de dag nogal. Dat is weer een verhaal apart. Zorg voor een goede verluchting. Het klimaat zal grotendeels het succes van je kweek bepalen.
Water geven

Doormiddel van een Tensiometer weten we wanneer en hoeveel water we moeten geven als de planten in de grote bak zijn komen te staan. De optimale waarde om na te streven voor cannabis planten is 80 mBar. Tensiometers zijn goedkoop en erg duurzaam. (Zie foto)
Elektra veilig aanleggen

In veel gevallen is het zo dat bij brand er mensen om je heen direct in gevaar komen. Wij voelen ons verplicht om je erop te wijzen dat als je zelf geen verstand van elektriciteit hebt, dat je het moet laten aanleggen door een vertrouwd iemand die er wel verstand van heeft. De hobby mag nooit een gevaar voor andere mensen met zich meebrengen. De elektrische installatie moet aan bepaalde normen voldoen. De basisregel voor het draaien van een hokje is op de eerste plaats veiligheid.
De 7x7x18 potjes zet je hier op tenzij je daar een andere ruimte voor hebt. Gemakkelijk in deze is als je kleine kratjes hebt om ze in te zetten. Anders blijven ze omvallen op een gegeven moment. Zorg ervoor dat de potjes ongeveer 1 cm onder de rand van de bakjes uitkomen. Let op: De potjes mogen niet lager dan 1 cm onder de rand uitkomen want anders kunnen net uitgekomen plantjes geen gebruik maken van de verse lucht die rond gaat in de ruimte.
Als je alle benodigde potjes in kratjes hebt geplaats kun je ze netjes vullen met grond en allemaal tot aan de rand afstrijken. Vervolgens laat je het gevulde kratje 2 maal van een hoogte van 10 cm terug op de grond stuiteren. Hierna weer aanvullen tot aan de rand en dan netjes aandrukken met iets wat jij handig vind. Er zit een binnenrandje in de potjes en dat is een prima hoogte. Het vullen van de potjes doet bij voorbaat altijd 1 persoon zodat er geen compactheidsverschillen in de potjes voorkomen.

Op het moment dat alle potjes gevuld zijn dien je ze licht te benevelen, want als je klaar bent is het bovenlaagje al snel lichtjes uitgedroogd. Over het algemeen is de No Mercy grond al op de juiste vochtigheid als je net de zak open doet. Weeg hier het gewicht van de potjes en trek een gemiddelde. Onthoud deze waarde om later te weten wat het gemiddelde gewicht behoort te zijn. Als alle gevulde potjes klaar zijn en licht beneveld dan dek je deze af met doorzichtig plastic totdat je gaat inzaaien.
Je kunt in de eerste 3 weken hetzelfde systeem toepassen. Je weet het ideale gewicht van de potjes. Iedere dag kun je een bepaald aantal potjes wegen om tot de conclusie te komen hoeveel giftwater je dient te geven.
Voorbereiding & werkwijze

Grote bak met No Mercy grond maken om later in af te bloeien. De hoogte van de bak moet minimaal 40 cm hoog zijn, maar nog liever 50 cm om de penwortel zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen. Hoe groter het medium, hoe beter planten zichzelf kunnen reguleren.

We hanteren de volgende formule voor het op de juiste manier vullen van de bak. Lengte x breedte x hoogte = inhoud (+ 35%) = het totaal benodigde aantal. Als je het aantal liters deelt door het aantal 40 dan weet je hoeveel zakken je nodig hebt van 40 liter per zak. Waarom 35% extra? Omdat de grond inzakt en een klein beetje aangedrukt dient te worden.
Vul de bak met grond tot aan de rand van de bak en maak dit mooi egaal. Met een grote plank ga je overal even op staan zodat de grond lichtjes aangedrukt wordt om tot een goede compactheid te komen i.v.m. de juiste zuigkracht. Vervolgens vul je de bak weer aan met grond tot +-5 cm onder de rand. Druk dit ook weer lichtjes aan. Hier overheen leg je doorzichtig tuinbouwplastic. Dit om je boven medium niet uit te laten drogen.
Voordat we beginnen met inzaaien gaan we in alle potjes een gaatje prikken waar het zaadje in komt. Handigheidje is om op een bout 2 moeren te draaien en tussen de 2 moeren plaats je een revet. Hierbij zorg je dat de onderkant van de bout 1,3 cm van het revet af zit. Draai de moeren strak aan en je hebt de ideale gaatjes prikker. Nu kun je in ieder potje een gelijk gaatje prikken. Dek vervolgens de hele zaak weer even af totdat de zaden erin gaan. (Zie foto)
Ontkiemen van de zaden

De zaden gaan we in de watten kiemen. Maak de watten zeiknat met kraanwater en knijp deze helemaal uit, niet wringen. Klap de watten netjes open en leg aan 1 kant de zaden verspreid neer en klap de watten dicht als een boekje. Zachtjes aandrukken dat alle zaden goed contact maken met de watten en dan vervolgens om de watten een aantal keer vershoudfolie wikkelen. Als laatste doe je hier nog een dubbele laag aluminimumfolie omheen. De pakketjes met zaad leg je het liefst op een plek waar het constant 23 graden is. Na +-32 uur ga je starten met het inzaaien. Op dit punt zijn ze ver genoeg om de potjes in te gaan, ook als er een paar tussen zitten die nog niet open zijn. (Zie foto)
Als je op dit punt de ruimte ook op 23 graden weet te houden dan komen de eerste zaden na +-24 uur op. Als de eerste zaden zijn opgekomen dan kun je de doorzichtige folie eraf halen. Zorg ervoor dat je bij geen enkel potje de bovenlaag laat uitdrogen.
Veelal komen de meeste zaden binnen 2 dagen op maar je zult er 3 dagen bovenop moeten zitten om het kiemproces optimaal te laten gaan. Het bovenlaagje van alle potjes dien je dus constant vochtig te houden want anders heb je kans dat er zaden zijn die uitdrogen en vervolgens kapot gaan. Let wel: Vochtig houden is wat anders dan bewateren. Het zijn geen moerasplanten.

Indien je met een groot aantal potjes werkt kun je de volgende methode toepassen. Haal alle potjes waar het zaadje boven de grond uitkomt onder de folie vandaan en geef deze direct een goede plaats onder de lamp. Doordat je alle andere potjes die nog niet opgekomen zijn onder de folie laat staan hoef je die nog niet te benevelen. (Zie foto)
Zorg ervoor dat de potjes die al opgekomen zijn weer op het ideale gewicht komen te zitten en ga zo 3 dagen door totdat ze allemaal opgekomen zijn. Over het algemeen als je het goed doet heb je alle zaden binnen 2 dagen omhoog nadat je ze in de grond hebt gedaan.


Overige zaken:

Kies al voordat je begint de 12 uur uit waarin je het licht aan wil hebben en zet je tijdklok direct op de juiste instelling. Als de zaden in het donker opkomen is dat geen enkel probleem.

Houd je ruimte op een degelijke temperatuur van 23 tot 28 graden in het licht en rond de 13 tot 18 graden in de nachturen.

Nadat alle zaden zijn opgekomen kun je met een weegschaal de eerste 3 weken de potjes op het juiste gewicht houden totdat je alle mannelijke planten eruit hebt geselecteerd. Werk je met vrouwelijk zaad dan is het een kwestie van de mooiste planten uitkiezen en afwachten wanneer je ze door kan zetten naar de grote bak.
Alles de grote bak in

Zet de geselecteerde vrouwen op de juiste plek (36 per m2) in de grote bak met grond. Druk rondom alles goed aan (niet te hard). Maak ook 24 uur van te voren een vat aan met voeding en Bacterial. Hiermee kun je de bak lichtjes bewateren. Dit doe je rondom de stammetjes van de planten zodat de wortels goed contact maken met de grond daaromheen. Dit kun je de eerste week nog een keer herhalen. Op het moment dat de Tensiometer gaat reageren op het medium kun je van onderaf water gaan geven. Als de Tensiometer goed geplaatst is zal hij na 48 tot 72 uur de juiste waarden aangeven. Over het algemeen start je met van onderaf water geven na de eerste week in de grote bak. Nu is het verder nog een kwestie van de richtlijnen aanhouden, te leren kijken naar je planten en vooral je Tensiometer in de gaten houden. Als je goed naar je planten leert kijken kun je optimale resultaten bereiken. (Zie foto’s)
Richtlijnen voedingspatroon

Onderstaand schema is een indicatie en is dus alleen van toepassing als alles van begin tot eind voorspoedig verloopt.

EC waardes zijn exclusief het EC van kraanwater.

pH waarde altijd op 6 (Mits het pH van de grond rond de 6 ligt).

CO2 tabs elke watergift meegeven.
LET OP: CO2 toevoegen kort voordat het donker wordt brengt geen resultaat! In de donkere uren neemt de plant namelijk geen CO2 op. De tabs binden de CO2 ongeveer 4 tot 6 uur aan het aangeboden drinkwater. Doe dit dus als de lampen net aangaan.

Week 1
Dag 1 – 5       Na opkomst alleen giftwater + Bacterial
Dag 6 – 7       Sweet Jane 1 EC 0,4 + Bacterial

Week 2
Let op: zijn alle stammetjes mooi groen? Ontwikkelen de stammetjes goed? Staan de blaadjes strak omhoog? Zo niet? Dan dien je weer terug te gaan naar alleen afgezuurd water met Bacterial totdat je ziet dat ze bijtrekken. Ze kunnen de voedingen alleen goed gebruiken als ze ook goed ontwikkelen.

Dag 7 – 9        Sweet Jane 1 + Bacterial: EC 0,4
Dag 10           Sweet Jane 1 + Grow Sensation + Bacterial: EC 0,5
Dag 11 – 14    Sweet Jane 1 + Grow Sensation + Bacterial: EC 0,7

Week 3
Dag 15 – 16    Sweet Jane 1 + Grow Sensation + Bacterial: EC 0,9
Dag 17 – 18    Sweet Jane 1 + Grow Sensation + Bacterial: EC 1,0
Dag 19 – 21    Sweet Jane 1 + Bacterial: EC 1,2

Week 4
Dag 22 – 25    Sweet Jane 1 + Bat Guano extract + Bacterial: EC 1,4
Dag 26           Sweet Jane 1 + Bat Guano extract + Bacterial: EC 1,4

Hier gaan de planten de grote bak in. Let op: dit is een indicatie. Eerste keer van bovenaf inwateren nadat alle planten in de bak staan.

Dag 27 – 28    Sweet Jane 1 + Bat Guano extract + Bacterial: EC 1,6

Week 5
Dag 29 – 34    Sweet Jane 1 + Bat Guano extract + Bacterial: EC 1,6
Dag 35           Sweet Jane 1 & 2 gemixt (50/50) + Bat Guano extract + Bacterial: EC 1,8

Week 6
Dag 36 – 38     Sweet Jane 1 & 2 gemixt (50/50) + Bat Guano extract + Bacterial: EC 1,8
Dag 39 – 42     Sweet Jane 2 + Bat Guano extract + Bacterial: EC 1,8

Week 7
Dag 43 - 45    Sweet Jane 2 + Bloom Sensation + Bat Guano extract + Bacterial: EC 1,8
Dag 46           Spoelen: Water pH 6 + Bat Guano extract + Bacterial
Dag 47 – 49    Sweet Jane 2 + Bat Guano extract + Bacterial: EC 1,8

Week 8
Dag 50 – 56     Sweet Jane 2 + Bat Guano extract + Bacterial: EC 1,8

Week 9
Dag 57 – 63     Sweet Jane 2 + Bat Guano extract + Bacterial: EC 1,8

Week 10
Dag 64 – 70     Sweet Jane 2 + Bat Guano extract + Bacterial: EC 1,8

Week 11
Dag 71 – 73     Sweet Jane 2 + Bat Guano extract + Bacterial: EC 1,8
Dag 74 – 77     Spoelen: Water pH 6 + Bat Guano extract + Bacterial

Week 12
Dag 78 – 82     Spoelen: Water pH 6 + Bat Guano extract + Bacterial

DEADLINE


Let op: Lees de editie Spees met Cees nummer 85 aandachtig door..! Oogsten, knippen, drogen en rijpen


Overige aandachtspunten en opmerkingen

Hang de lampen altijd op de juiste hoogte vanaf het moment dat de zaailingen ontkiemd zijn. Een 600W lamp hang je op 50 cm afstand van de planten. Een 1000W lamp hang je op +- 65-70 cm afstand van de planten. Heb je last van warmte die je niet goed weg krijgt? Hang je lampen dan 10 cm hoger.

Zorg altijd dat je een gelijk veld creëert. Zijn er planten bij die meer dan 10-15 cm boven het gemiddelde uitkomen dan dien je deze te kneuzen. Doe dit wel pas als de planten +- 3 weken in bloei staan. Als je hier te vroeg mee begint dan staan ze binnen 2 dagen weer even hoog.

Zorg ervoor dat je de Tensiometer laat oplopen tot maximaal 130 mBar en vervolgens omlaag brengt naar 60-70 mBar. Als je dit de gehele cyclus weet vol te houden dan zullen de planten altijd optimaal aan het werk zijn. Mits je klimaat en biotoop in orde zijn uiteraard. De beste waarde om na te streven is 80 mBar. Probeer daar dus de focus op te leggen.

Bat Guano extract zorgt o.a. voor een betere en vollere smaak en is een perfecte organische en natuurlijke vervanger voor PK 13/14. Guano in poeder of brokjes vorm toevoegen heeft geen zin omdat pure guano pas na 9-11 maanden zijn goede stoffen loslaat. Dat composteringsproces heeft zolang nodig. Als je nu een pure vorm van Guano door je grond zou mixen kun je dat pas over een jaar benutten.
Met Bat guano extract bieden wij een product aan dat al compleet gecomposteerd is. Wanneer dit extract via het giftwater aan de plant wordt aangeboden, heeft de plant direct de beschikking over de door de guano geleverde mineralen, die via een geheel biologisch verlopen proces tot stand zijn gekomen.
De natuurlijke fosforverbinding die ontstaat gedurende dit proces leveren fosfor in een vorm die direct en volledig door de plant opneembaar is, zonder daarbij schadelijke ballaststoffen achter te laten die uiteindelijk ophopingen veroorzaken zoals bij veel gangbare fosfor meststoffen.

Op het moment dat je zover bent om de planten te gaan oogsten is het belangrijk om het bodemleven in tact te laten. Je knipt onderaan de stam eerst alle planten af, verwerkt deze en legt ze te drogen.
Bovenop je medium heeft zich een harde wit uitgeslagen korst gevormd. Voordat je de wortels eruit gaat trekken haal je eerst die harde korst weg. In dit gedeelte van het medium zetten de planten hun ballaststoffen af en dat willen we niet meenemen naar de volgende kweek.
Als je de bovenlaag hebt verwijderd haal je de zichtbare plant- en wortelresten weg. Trek met je ene hand de wortels eruit terwijl je met je andere hand de grond tegenhoudt zodat deze niet mee omhoog komt. Maak vervolgens de grond egaal en bevochtig de bovenlaag als deze is uitgedroogd. Als laatste vul je de bak weer aan met verse grond tot de gewenste hoogte. Ga de verse grond absoluut niet mengen met de ondergrond. Laat de ondergrond dus altijd in tact. Indien je deze methode goed toepast kun je zeker 10 tot 12 keer op dezelfde grond kweken.

Als je Bacterial gebruikt zorg dan dat je dit op de juiste manier doet. Eén tot twee theelepeltjes Bacterial in het vat zullen na 20-24 uur miljarden nitrificerende bacteriën gevormd hebben. Zorg dus wel dat je het vat altijd een dag van te voren hebt aangemaakt of laat steeds wat giftwater in het vat waar je een theelepeltje Bacterial aan toevoegt voor de volgende watergiftbeurt. Onderschat het belang van de bacteriële wereld in je medium niet. Een goede biotoop is namelijk het halve werk.

We geven altijd giftwater met een pH waarde van 6. Let wel op dat je tussentijds (zeker 2 keer per kweek) de pH- en EC waarde van de grond meet. Om dit zelf gemakkelijk te meten vul je een maatbeker voor ¾ met grond en ¼ met water (pH 7). Even goed roeren en laat dit vervolgens 3-4 uur staan. Zet dan je pH- en EC meter erin. Laat ze een kwartiertje staan en je hebt de waarden waar je vanuit mag gaan. De grond die je gaat meten haal je ongeveer van 15 tot 20 cm diep. Als je weet wat de waarden van de grond zijn weet je in feite ook wat de pH- en EC waarden van je giftwater moet zijn.

Met vriendelijke groet en succes,
No Mercy Seeds

www.nomercyseeds.eu
www.nomercyproducts.nl
Stuur een bericht naar SpeesCees:
Contact Us
Onderwerp:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


Typ hier het verificatienummer:
verification image, type it in the box
 

Copyright © No Mercy Seeds
Over ons
Cannabis zaden
Informatie
Voeding & supplementen