Cannabis heeft een geschiedenis die ver terug te volgen is, door veel culturen heen. Maar toch is er heemkundig gezien maar 1 plaats waar van orgine de plant voorkwam. De plant waar wij het zo op voorzien hebben, de Cannabis D'Indica, is in het gebied Noord-west India inheems. Stel daar wel meteen bij dat op de hele oude kaarten van India het gebied Noord-west erg veel groter was dan nu ! Wat Hymalaya staatjes sloten aan dit gebied aan, dus op eerste zuidflanken groeide ook Cannabis. Dat betekent dus dat hij daar van nature thuis hoorde, en daar dus ook zichzelf kan voortplanten. In feite zijn dus alle andere planten in de wereld (los van ondersoorten) Sativa's. Neem je zaad van daar, en je kweekt en selecteerd er hier in een ander klimaat mee, dan is het verbazend hoe snel die plant zich aanpast. Door de eeuwen heen zijn er complete culturen Cannabis ontstaan in andere werelddelen. Dat zijn vaak bij uitstek de Sativa's en aangepast aan hun omgeving.

Maar de originele plant is de Cannabis D'Indica en komt uit het oude noord west India. Indica's herken je vaak aan hun donkere diepe kleur en de brede over elkaar lappende vingers in hun bladeren. Bijv. Kush en Afghaan planten zijn erg duidelijke en zuivere Indica's, White Widow,K-2 en Northern Light zijn voor het oog op Indica's gelijkende planten, maar hebben Sativa in zich omdat het gekruiste planten zijn. Maar ehhh… waar ik heen wou is een ander verhaal, want ik ben geen heemkundige. Ik wil je mee nemen naar het land van hoe, wat en waarom!!

Er wordt nog zoveel onzin vertelt over het plantje dat ik het niet kan laten om hier ff de wijsneus te spelen.

SativaDe plant kwam voor in een gebied waar het overdag erg heet is, en s'nachts ook weer erg koud kan zijn. In de bergen kunnen die verschillen erg hoog liggen. Als we de plantjes nu eens goed onder de loep nemen, en kijken hoe ze overleven en voortplanten, dan kom je erg mooie en vernuftige dingetjes tegen. Dat die nog lekker uitpakken voor ons ook is meegenomen natuurlijk! Al snel in z'n vegatieve fase krijgt het plantje (vooral de vrouwen) een aantal kliertjes dat niet te tellen is voor het gewone oog. Als je de plant tegen het zonlicht inhoud kun je ze zien. Het lijken op miljoenen haartjes, maar het zijn kliertjes.

In dat kliertje wordt de hars aangemaakt die de plant,de bloemetjes en helemaal het zaad, moet beschermen. Die bescherming bestaat hieruit dat de plant druppeltjes hars uit al die klieren laat komen, en het meest op zijn kwetsbare plaatsen, zoals rondom de bloemhuisjes en de zaadlopjes. Die hars zorgt ervoor dat de plant niet kan uitdrogen bij die hitte overdag! De hete zon laat de hars vloeien, dus de toppen daar zijn "bevloeid" met die harsige suptantie die wij kennen als hash als je het concentreerd. In de nacht wordt het er erg koud en wordt die hars keihard! Dat geeft de plant dus weer bescherming tegen de kou! En overdag gaat het gewoon door. De zon komt op, de hars wordt week, en de plant is weer beschermt ! De prop hars waar de "wilde" zaadjes daar in op de grond terecht komt, zorgt vervolgens voor bescherming van het zaad tot het voorjaar. Slim plantje he, die Cannaplant!?


Als je nu naar andere culturen kijkt zie je een ander verhaal!
In Marokko bijvoorbeeld kun je de hars zo makkelijk van de planten afzeven omdat het klimaat de plant daar iets anders laat doen. Daar is het s'nachts niet zo koud en overdag niet zo heet! Dat verschil ligt niet zo extreem, los van een andere biotoop en cyclusduur. Dus daar vloeit de hars niet uit maar blijft als een druppeltje an het kliertje kleven! Na het drogen van die planten laat het druppie makkelijk los en is het eenvoudig af te zeven. Dat droge poeder is niet zo droog als het lijkt, dat blijkt dus als je gaat persen. Door het verwarmen en het persen breek je de celwandjes van de gedroogde hars, het zaakje vloeit ineen door die warmte en druk, en je krijgt een compacte massa die we hash noemen.

Nou ja, de hars bevat een percentage THC. Soms veel, soms weinig. Zaak is dat het roken van de hars een high of een stoned gevoel teweeg brengt. En dat kan heel prettig en geestverruimend zijn. Medicinaal goed i.p.v. "Crimineel" goed! Maar ehhhh…. je word dus niet stoned van de thc!!! Het is de afweerstof die jou lichaam aanmaakt tegen de indringende stof (de thc met name) waar je high of stoned van wordt! Dus in directe zin is dat niet de thc. Hier ligt ook de verklaring waarom de meeste mensen die de eerste keer blowen niets merken. Daar is dan nog geen of niet genoeg herkenning! Maar rook maar een paar keer goeie weed, en ehhhhh…. welcome to the club!


Stay cool, high and take time to fly
SpeesCees
Cannabis D'Indica
Een der meest besproken planten op deze aarde - Erg veel gebruikt - Voor nog veel meer te gebruiken ook
Deze pagina is niet voor de ervaren kwekers, die "weten dit allemaal wel"! Deze pagina is een voorlichtings pagina voor de gewone liefhebber. In duidelijke taal, zonder moeilijke formules, details of hoogspraak. Een beetje meer weg richting de ziel van het plantje verstrekken is de bedoeling! Niet meer en niet minder. De plant in de vorm zoals die nu is kan erg verwarrend over komen. Indica's, Sativa's, Ruberalis, hennep, marijuhana,weed, skunken, etc. etc. Het zijn nogal wat namen zeg! Jawel, ze zeggen ook allemaal wel iets, maar belangrijker is om te doorzien wat de afkomst is van die plant, en het vandaar uit eens rustig onder de loep te nemen!? Ga je mee?
Stuur een bericht naar SpeesCees:
Contact Us
Onderwerp:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


Typ hier het verificatienummer:
verification image, type it in the box
 

Copyright © No Mercy Seeds
Over ons
Cannabis zaden
Informatie
Voeding & supplementen