Een plant in vegatief stadium zal als het regent het regenwater zoveel mogelijk geleiden naar de buitenkant van de plant. E.e.a. omdat de plant in dit stadium geen water rondom zijn stam(metje) wil hebben. Rondom de stam zitten hoog in het medium de wortels die zouten en/of nitraten afscheiden. (zie de witte randen hoog in je potten aan de binnenkant na een volle cyclus!) Aangezien het niet fijn is voor de plant om zijn eigen giftige afgezette stoffen weer naar de drinkwortels gespoeld te krijgen, raden wij je het volgende aan:


Geef zoveel mogelijk van onderen water! Zet schotels onder je potten, en nadat je het grondmedium eenmaal een keer goed van boven inspoelde, geef dan alleen nog water in de schotels. De smaak van je weed zal daardoor dan ook beduidend zachter worden. Voor de hydro slabs raad ik aan om zo vlug als de wortels door de blokken zijn en grip in de mat hebben, de steker van het blok af te halen en achter het blok in de mat te steken.


Waarom een grondplant ook via de drinkwortels CO2 kan opnemen is een erg actuele vraag. Meet in de donkere uren je medium en je zult CO2 tegenkomen die door de plant is afgezet toen de synthese stopte. Meet nogmaals als de lampen weer een half uur aan zijn,dus als er weer synthese is, en je zult merken dat het afgezette CO2 weer weg is! Gezonde planten, waar een goede geleiding aanwezig is, kunnen extra CO2 dat je aan de wortels aanbied makkelijk en snel omzetten in bouwstoffen. Voor de geavanceerde growers komt er op kort termijn een laboratorium rapport om deze stelling wetenschappelijk verantwoord te laten toetsen.


Realiseer dat 8 van de 10 stimulators en boosters zijn gemaakt om er voor te zorgen dat er een zo rijk mogelijk milieu ontstaat om de bacteriën zo snel mogelijk te laten ontwikkelen. E.e.a. omdat er nu eenmaal geen goede biotoop is zonder de juiste en juiste aantallen bacteriën. OKEE……. waarom dan niet meteen de beste en goedkoopste oplossing kiezen om jezelf van een goede biotoop te verzekeren!? Zowel in en op slaps en grond is een goede biotoop een MUST!
Verdiep je in de materie "bacteriën" binnen je kweek, en het zal je erg veel inzicht geven in erg brede zin aangaande ons geliefde plantje. Tenslotte is het zo dat het belangrijkste onder de grond gebeurd. Als het daar allemaal klopt komt het daarboven meestal ook wel goed!


"Snelle" planten afbloeien! Probeer zoveel mogelijk van de zomer en het daarbijgaande weerbeeld gebruik te maken.
Als het je lukt om je steks in de nazomer buiten in potjes met grond te zetten(of zelfs op blokken en perliet), en je laat ze daar staan tot ze bijna gaan bloeien, is dat veel tijdwinst. Het mooiste is dat je mooie sterke laagblijvende planten krijgt met dikke stammetjes, die veelal dieper van kleur zullen zijn als onze reguliere stekken worden onder de lampen. Je kunt dit maar 1x per jaar doen, maar het loont zich !
Als de dagen flink gaan korten, zet je mooie steks buiten. Ergens in september zie je die steks werkelijk bloeineiging vertonen. Laat ze lekker effe gaan, ze gaan toch wel flink door als je ze onder 12 uur binnen zet! Eenmaal duidelijk de bloei erin, dan zet je ze onder je lampen, en doorgaans ben je dan een week eerder klaar als normaal, en met een grotere opbrengst! Zulke planten zullen ook meer van onderuit buds geven, Indica's of Sativa's, maakt niet uit! Gebruik de lichte soepele "weggooi-potjes" voor het opkweken, dan kun je bij het overplanten naar grotere potten of bak de onderkant van het potje met een stanley mes wegsnijden. Zet ze vervolgens met potje en al in de grond zonder de wortels lastig te vallen, en ze gaan in 1 ruk door! Let wel op voor spint van buitenaf bij het overbrengen naar je afbloeiruimte! Plantjes die eenmaal buiten stonden in goed daglicht pikken het licht binnen beter op en zetten het sneller om in productie! Een betere of snellere photosynthese dus, is mijn conclusie. Try it out!


Laat je NOOIT ontmoedigen door mensen die "altijd" wel 1 gram per watt kweken!
Die zijn er, ongetwijfeld! Maar ehhhhh…..nog ZO weinig dat 1 gram per watt nog steeds geen eerlijke graadmeter is. Pak je 300 gram droog vanonder een 400 watt lampie, dan mag je jezelf terecht op de borst kloppen! Het kan altijd beter…. natuurlijk!! Maar ehhh…laten we stoppen elkaar gek te maken. Vooralsnog zijn het alleen de broodkwekers die tot zulke resultaten komen. Die zoeken ook niet anders als "broodplanten" Echt toffe weed kweken, en dat gaat alleen bio in mijn ogen, is HELEMAAL niet zo simpel als velen het voor doen komen. Vergeet nooit dat we een solide basis hebben om te kunnen kweken. (in Nederland althans!) Maar vergeet ook niet dat ons cannabiskweekcultuurtje nog steeds in de kinderschoenen staat. Een jaar of 20 terug was een goede lamp niet eens te vinden ! Zelf denken, zelf ontwikkelen, daar ligt de kracht! De basis is er. Good luck!
Kweek ideeën
We geven veel te veel water! Bijna allemaal...
Alles wat hier door Cees geventileerd wordt is vanuit zijn eigen ervaring voortgekomen. Zijn er verdere vragen over een hier aangehaald onderwerp, laat je dan niet tegenhouden om ons te mailen. De bedoeling is echter wel om deze "info" begrijpbaar te laten zijn voor de gemiddelde grower.

Stel dat we in Nederland met z'n allen onze plantjes nog maar de helft van het aangeboden drinkwater zouden geven?
Tja, dan zal er aanzienlijk veel meer geoogst worden denken wij!!
Stuur een bericht naar SpeesCees:
Contact Us
Onderwerp:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


Typ hier het verificatienummer:
verification image, type it in the box
 

Copyright © No Mercy Seeds
Over ons
Cannabis zaden
Informatie
Voeding & supplementen