De eerste vraag ligt voor de hand. Nemen planten CO2 op via de wortels?
No Mercy: "Jazeker, meet in de donkeren uren je medium en je zult CO2 tegen komen die door de plant is afgezet toen de synthese stopte. Meet nogmaals als de lampen weer een half uur aan zijn, dus als er weer synthese is, en je zult merken dat de afgezette CO2 verdwenen is. Niemand heeft tot heden een werkelijke verklaring kunnen vinden voor het feit dat CO2 opgenomen wordt door de wortels."

"De ontwikkelaar van de basis tabs voor vijvers, houdt het erop dat door de unieke samenstelling en werking van de tabs, de plant de CO2 met het drinkwater opneemt. De geleiding blijft goed, dus de toegevoegde CO2 komt via de drinkworteltjes mee naar binnen, en wordt dus mee in het actieve wortelgedeelte gevoerd. Wat de plant er vervolgens mee doet laat zich niet moeilijk raden als je ermee gaat testen en de groeisnelheid meet."

"Vooralsnog blijven wij met grote vraagtekens zitten bij een product dat zichzelf bewijst, resultaten zijn duidelijk zichtbaar en een groeisnelheid van 30% is geen uitzonderlijke zaak."



Je zegt dat de tabs eigenlijk gebruikt werden in vijvers en aquaria. Hoe kwamen jullie er achter dat ze ook bij Cannabis werkten?
"De werking van de CO2, door middel van tabs toe te voegen aan het drinkwater is min of meer bij toeval ontstaan, doordat we zelf reeds enkele jaren tevreden gebruik maakten van de Bacterial van Velda om het groeimedium te optimaliseren, hebben we zelf in een onbezonnen bui een pot CO2 tabs gekocht en waren verbaasd van hetgeen we zagen, kon geen toeval zijn, maar herhaalde zich bij volgende oogsten. Echter door de extra groeisnelheid liepen we al snel op tegen een magnesium tekort, wat makkelijk op te vangen was met een beetje magnesiumsulfaat."  

"De volgende stap die gemaakt werd was de producent te informeren over de voor ons wereldje unieke werking van hun product. Velda-Enschede, de producent van de CO2 tabs voor vijvers, was zelf al enkele jaren van het feit dat CO2 aan de wortels kan worden aangeboden op de hoogte, maar had daar verder nooit iets mee gedaan daar ze zich concentreren op waterplanten."

"Neem zelf eens de proef op de som als je toevallig een aquarium of een bakkie goudvisjes hebt staan. Doe een stukje van een tab in het aquarium en je zult verbaasd staan over het feit hoe enorm het blad en de wortelmassa zich gaat ontwikkelen."

"Samen met Velda zijn we ons verder gaan verdiepen in de werking van deze wonderpil. Met alle onduidelijke verklaringen omtrent de werking, maar met een duidelijk zichtbaar resultaat is de vijver-tab geschikt gemaakt voor de Cannabismarkt. Een percentage magnesiumsulfaat werd toegevoegd en er kon gerealiseerd worden dat de "planten-tabs" sneller hun CO2 af staan aan het water dan de vijver-tabs."

"In feite praten we over een moeilijk verhaal in deze, en de vraag is: heeft het zin om naar een verklaring te blijven zoeken? Misschien moeten we de magische werking van de CO2-Tabs gewoon nemen voor wat hij is en blij zijn dat we van de resultaten mogen profiteren."



Kun je tabs op alle planten gebruiken? Hebben ze ook nog bijwerkingen?
"Ik denk dat het vanzelfsprekend is dat ook CO2-Tabs alleen een optimale werking hebben als je het aanbied aan gezonde planten, die met een juiste Ph en EC worden gekweekt. Door de toevoeging van CO2 in het water daalt de Ph-waarde iets, wat zich na enige tijd hersteld."

Evenals bij het aanbieden van CO2 in de lucht, is bij het aanbieden van CO2 in het drinkwater ook zaak dat dit geschied in de lichturen, bij voorkeur als de lampen net aan zijn. Ook de wortels nemen geen CO2 op als er geen fotosynthese plaatsvindt.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in Highlife-magazine van februari/maart 2000.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
No Mercy CO2 tabs
Fake of " Wonderpil " ?
Dat is een erg actuele vraag, sinds we medio '99 de No Mercy CO2-Tabs op de markt konden introduceren. Velen bogen zich over deze vraag, voor de internetters onder ons, de message boards van Cannabis.com stonden werkelijk bol van de verschillende meningen en theorieŽn. Niemand schijnt er vooralsnog echt uit te komen. Allen leerden we dat een plant alleen CO2 via het blad kon opnemen, toch?
Stuur een bericht naar SpeesCees:
Contact Us
Onderwerp:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


Typ hier het verificatienummer:
verification image, type it in the box
 

Copyright © No Mercy Seeds
Over ons
Cannabis zaden
Informatie
Voeding & supplementen