Echter …. Wat we ook kregen waren de hermafrodieten ….
Bij verdubbeling van geslachtschromosomen krijg je namelijk ook dat de mannelijke en/of vrouwelijke chromosomen in veelvoud voorkomen! Wat moet die plant nu!? Man worden, vrouw worden? Nee, deze doet het gewoon allemaal! Het resultaat is wat we “feminized” of verwijft zaad noemen!

Misschien ging dit een beetje hard? Daarom maar even hoe het in de natuur normaal gesproken gaat: Een cannabis plant wordt genetisch gezien het liefst een mannetje of een vrouwtje: Dit wordt geregeld door 2 chromosomen, net als bij mens en dier een X of Y chromosoom. Plantjes met 2x X-chromosoom wordt een vrouwtje, een met X + Y wordt een mannetje. Een plant heeft (net als mens en dier) een eigen reeks aan hormoontjes, welke het hele functioneren van de plant reguleren, zo ook het geslacht!
Vrouwelijk zaad
Female of feminized seeds?
Eerst maar even hoe No Mercy het NIET doet: afstand nemen van de natuur. In de jaren 60-70 toen er in land- en tuinbouw flink veredeld werd is ook in de Growerswereld flink met Colchicine geëxperimenteerd. Colchicine (voor mens en dier overigens ernstig giftig en mutageen) zorgt er simpelweg voor dat de celdeling niet meer plaatsvind, terwijl de celkern-deling nog wel doorgaat! Resultaat: een verdubbeling (of meer!) van de chromosomenset. Voordeel bij planten is dat los van het feit dat ze nog leven vaak ook versterkte eigenschappen krijgen zoals meer productie van het een, meer weerstand en afweer tegen het ander etc. Je kunt je wel voorstellen dat de THC productie toen ook wel eens af en toe omhoog ging! (Nederwiet).
Die hormonenbalans is voor een groot gedeelte dus genetisch bepaald, maar voor een gedeelte wordt dit ook door de omgeving gestuurd…

Als de wortels bijvoorbeeld flink aangetast worden is de kans bijvoorbeeld groter dat er toch mannelijke bloemen ontstaan terwijl een plant genetisch gezien een vrouwtje is! Dit heeft dus alles te maken met de hormonenbalans. Een stof die in de wortels gemaakt wordt en een ander hormoon (uit de bladeren) normaal gesproken remt wordt nu minder aangemaakt. Gevolg -> mannelijke bloemen…

Als we dit evolutionair bekijken ook wel interessant, want als het 'slecht' met je gaat als vrouwtje is het veel goedkoper om natuurijk flink pollen te maken dan hele vrouwelijke bloemen die ook nog eens voor de plant energetisch duuuuur zaad moeten gaan maken...
Een mannetje in bloei
Afijn! Nu we het dan toch over die hormonen balans hebben, nu VROUWELIJK ZAAD: Een vrouwtje is dus een plant met XX oftewel alleen vrouwelijke chromosomen.
Maar dat klopt niet ! Elk cannabis vrouwtje heeft van nature een kleine Y aan zich vasthangen. En waar ik vroeger dacht dat die Y eruit te kweken is, weet ik nu wel beter. Om die aanhangende Y kleiner en minder werkzaam te krijgen, dat gaat wel. Dus…waar 99.9% vrouwelijk wel kan daar kan 100% niet. Door vrouwelijk zaad in te zaaien en ze te stressen, te shocken of zelfs te mishandelen vanaf dag 8 na kiemen, zal je zien dat je toch herma’s gaat krijgen uit gefeminizeerde zaden. Gefeminiseerde zaden zullen dus bij lichte stress al wat herma’s aan kunnen maken. En ik kom niet verder dan 99.9% omdat die intussen verkleinde y in de diepte toch altijd nog aanwezig zal zijn. Onder goede omstandigheden zullen er alleen vrouwen opduiken. Hoe slechter het klimaat in je buitentuin of binnentuin dus is, hoe meer kans op herma’s. Los daarvan, ik werk om te manipuleren met een plant eigen stof i.p.v. dat ernstig giftige niet plant eigen Silver Thio Sulfate (STS). Wij werken met Gibberellic Acid, een plant eigen stof die dient als stuurhormoon. Een stuurhormoon reageert op de impulsen (lichturen, warmte, vocht, grondtemperatuur, e.a.) en geeft de plant aan welke hormonen er ingezet dienen te worden. Kijk maar als je gaat verduisteren, dan zullen je planten veel eerder bloeien doormiddel van het commando “ bloei hormoon aanmaken”.
Zaadvorming in een vrouwtje
Stuur een bericht naar SpeesCees:
Contact Us
Onderwerp:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


Typ hier het verificatienummer:
verification image, type it in the box
 

Copyright © No Mercy Seeds
Over ons
Cannabis zaden
Informatie
Voeding & supplementen