Uit de primaire wortel ontspruiten de zijwortels, die voor meer stabiliteit van de plant en voor meer oppervlakte nodig zijn. Zowel de primaire wortels als ook de zijwortels groeien maar in een richting, daardoor zorgen de naar buiten groeiende haarworteltjes voor een optimale verankering in de grond.
De centrale tak van een wortelstelsel is de primaire wortel, die zich bij het kiemen van het zaad in de grond boort. Heft de primairewortel na het kiemen voldoende houvast in het substraat gevonden en is de waterverzorging gewaarborgd, dan pas kunnen de kiembladeren als eerste de assimilatiepunten (fotosynthese) zo vlug mogelijk in de richting van het licht gebracht worden.
Transport & Logistiek in de planten Deel 2
De wortelgroei en het korte leven van de haarwortels
Een wortel groeit voornamelijk aan de punt. Kort bij de nieuwe gevormde cellen zit de worteleenheid, die de aanmaak van de nieuwe cellen bestuurt. De fabriekseenheid voor de wortelgroei.

Achter de groeipunten van de wortels worden nieuwe aangemaakte cellen verlengd (strekking).
Daarna volgt een regio met de wortelharen, die maar een klein gedeelte van de hele wortel is.
Alleen in de haarwortelregio vindt de opname van water en van de zouten plaats.

Omdat een wortel continue aan de punt groeit, 'verschuift' ook de regio van de wortelharen mee naar voren. Dat houdt in, dat de haarwortelpuntjes steeds af - en weer opnieuw opgebouwd moeten worden en maar een paar dagen leven.
Stuur een bericht naar SpeesCees:
Contact Us
Onderwerp:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


Typ hier het verificatienummer:
verification image, type it in the box
 

Copyright No Mercy Seeds
Over ons
Cannabis zaden
Informatie
Voeding & supplementen